Menu Sluiten

Het WONDERPOTJE! | Review |

Wie kent ‘m niet? HET Wonderpotje van Oriflame! De officiële naam is de Tender Care Protecting Balm, maar in de volksmond beter bekent als het wonderpotje. Overigens, heb ik al veel variaties op de naam gehoord voor dit product; het 1001-dingen-potje, het wonderzalfje, de lippenbalsem van Oriflame en mijn favoriet: Het roze balletje!

Waar komt het wonderpotje vandaan?


De Tender Care
(het wonderpotje) is één van de oudste producten van Oriflame. Sinds de oprichting in 1980 is de formule van het wonderpotje dan ook gelijk gebleven. Waarom zou je iets veranderen als het goed is, right? In het wonderpotje zit een mix van verzachtende bijenwas en vitamine E. Dit blijkt een gouden formule en is daardoor niet voor niks het meest bekende en het meest verkochte product van Oriflame wereldwijd geworden! Wist je dat er elke seconde eentje verkocht wordt?! Dus nu, en nu en ook nu een 🙂

Waar kun je het Wonderpotje voor gebruiken?

Goed, dat klinkt allemaal heel leuk hoor ik je denken, maar wat doet het wonderpotje dan precies? De Tender Care heeft als eigenschap om de huid te verzachten en de vitame E zorgt voor het herstellende vermogen van de huid te ondersteunen en versterken. De Tender Care is een super hydraterende, verzorgende balsem die gebruikt kan worden op lippen, gezicht en het hele lichaam. Het verzacht, beschermt, hydrateert, verzorgt, hersteld en voedt. Je kunt de Tender Care gebruiken voor alle droge, ruwe plekjes die extra verzorging nodig hebben. Enkele voorbeelden waar je het wonderpotje voor kunt gebruiken:

Het Wonderpotje van Oriflame. Tender Care Protecting Balm (1276)
  • Als lippenbalsem, tegen droge, schrale, gebarsten lippen
  • Insectenbeten
  • Droge plekjes
  • Nagelriemen
  • Kloofjes
  • Eczeem
  • Aambeien
  • Babybilletjes
  • Blauwe plekken
  • en alle andere plekjes die extra verzorging kunnen gebruiken.

Ik heb zelfs een keer iemand gehoord die het wonderpotje gebruikt om onzuiverheden om aan te stippen, het ging binnen no-time weg!

Voor- en nadelen van het Wonderpotje

Het is een wat vettige balsem welke vloeibaarder wordt bij aanraking met de huid (door de warmte). Je kunt de Tender Care goed uitsmeren, waardoor je er weinig van nodig hebt en lang mee kunt doen. Ook trekt de balsem goed in.

Je voelt en merkt direct verschil! Het is echt heerlijk om te smeren en ruikt fijn neutraal. Ook heb ik gemerkt dat je lippen of huid waar je het gebruikt ook echt lang zacht en gevoed blijft. Wat een fantastisch potje!

Zijn er dan nadelen te noemen over het wonderpotje? Jazeker! Het is verslavend om er zo veel als mogelijk te sparen, haha! Ze komen namelijk ook in verschillende geuren en regelmatig nieuwe. Ik heb inmiddels meer dan 10 verschillende potjes!

Maargoed, als ik echt een nadeel zou moeten noemen, is het het potje. Het is een soort balletje met een inkeping aan de bovenkant. Daardoor is het even oefenen om de balsem er goed uit halen als het potje wat leger raakt, zonder dat het helemaal onder je nagel gaat zitten. Ondertussen ben ik er achter dat je het beste kunt ‘scheppen’ met de buitenkant van je nagel, tegen de richting in als het ware. Het laatste beetje haal ik er uit met een wattenstaafje.

Benieuwd naar het wonderpotje?

Het wonderpotje ken ik al zeker 20 jaar en ik heb er inmiddels heel veel. In elke handtas en in elke kamer heb ik er minstens één. Altijd op m’n nachtkastje en ik kan niet meer zonder. Ze zijn normaal 10 euro per stuk, maar ik mag met een leuke korting aanbieden! Shop jouw favoriete potje hieronder.

Heb ik iets gemist in deze review of heb je vragen? Mail of bel mij gerust!

X By Mariëlle